Demonstratie tegen sluiting zorgcentrum Soesterberg

SOESTERBERG - Zo'n 150 boze Soesterbergers voerden woensdagavond actie voor behoud van De Heybergh. Ze stonden met spandoeken voor het zorgcentrum middenin het dorp en maakten met ratelaars en potten met pollepels lawaai. Het zorgcentrum in het dorp dreigt volgend jaar gesloten te worden. Veel dorpelingen vinden dat onacceptabel.
De huidige 30 bewoners zouden niet in staat zijn om te verhuizen. Huisarts Piet Creutzberg: "Sluiting betekent een ramp voor deze mensen. Ze zijn helemaal van slag."
Ook met het oog op de toekomst wil het actiecomité De Heybergh niet kwijt, aldus Nico Eken van actiecomité De Heybergh Blijft Open: "Wij zijn straks de doelgroep en dan is hier gewoon geen verpleegzorg meer. Terwijl je hier je achterland hebt. Hier zitten je familie en vrienden."
Volgens stichting Zorgpalet is er geen andere optie. Door beleid van het Rijk moeten zorgcentra sluiten. Directeur Emma Beaujon: "Wij hebben echt opdracht om ieder jaar een fors aantal plaatsen af te bouwen. Als we dat niet doen, betekent dat een faillissement van je organisatie."
De actievoerders geloven niet dat De Heybergh echt dicht moet. Het nieuwe rijksbeleid richt zich volgens de Soesterbergers op ouderen die weer thuis moeten gaan wonen. In De Heyberg zitten mensen die verpleegzorg nodig hebben.

Demonstratie tegen sluiting zorgcentrum Soesterberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.