Deel Rhenen krijgt weer gas

RHENEN - Een klein deel van de inwoners en bedrijven in Rhenen die afgelopen dagen zonder gas hebben gezeten, zijn donderdagavond weer aansloten door Stedin. Sinds dinsdagmiddag hadden 183 huishoudens en bedrijven in het dorp geen gas. Stedin hoopt dat vrijdag iedereen weer gas heeft, maar kan dat niet beloven.
Stedin sloot dinsdag een deel van de leidingen in het dorp af, omdat er water in was gekomen. Dat gebeurde na een breuk in de leidingen. Het gaat om het gebied rond de Utrechtsestraatweg, Remmerden en Stokweg.
De netbeheerder kan niet alle huizen in één keer aansluiten. Volgens een woordvoerder van Stedin is de gasleiding in secties opgedeeld en moeten deze helemaal schoongemaakt worden. "Daarna moeten we bij ieder huis controleren of er water in de gasleiding is gekomen."
Of alle 183 getroffen klanten vrijdag weer gas hebben, durft de woordvoerder niet te beloven. "We gaan ons uiterste beste doen, maar de situatie is erg complex omdat Rhenen heuvelachtig is. We lopen steeds tegen nieuwe problemen aan en dat kost tijd."
De gedupeerden krijgen compensatie. Dat gaat automatisch.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.