Noodklok hulpdiensten voor bereikbaarheid stranden

PROVINCIE UTRECHT - Veel recreatieplassen in de regio zijn bij mooi weer slecht bereikbaar voor hulpdiensten. Als het druk is kunnen ambulances nauwelijks langs geparkeerde auto's en dat kan voor levensbedreigende situaties zorgen, waarschuwt ambulancedienst RAVU.
De problemen doen zich op meerdere plaatsen voor, maar zijn ernstig bij De Strook in Stichtse Vecht. Daar parkeren bezoekers hun auto langs de kleine straat die naar het recreatieterrein leidt. Gevolg is dat er bijna geen ruimte is voor ambulances, laat staan brandweerwagens, om langs te rijden.
Bovendien is er op De Strook ook bij mooi weer geen enkele EHBO-post voor de duizenden mensen die er een duik komen nemen. Gevolg is dat de ambulance veel vaker moet komen, ook voor kleine zaken.

BEREIKBAARHEID

De RAVU wil dat de gemeenten de bereikbaarheid voor hulpdiensten snel verbetert. "We moeten er én snel kunnen komen én erbij kunnen komen en dan moeten we niet gehinderd worden door parkeerproblematiek", zegt John van Engelen van RAVU.
Om toch snel een verpleegkundige ter plekke te krijgen, worden vooral ambulancemotoren naar de recreatieplassen gestuurd. "Die kunnen alles wat een gewone ambulance ook kan, maar hebben natuurlijk geen stretcher aan boord."

Hulpdiensten: Stranden regio nauwelijks bereikbaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.