Staatsbosbeheer in overleg met boze hondenbezitters Baarn

BAARN/BAARN - Ruim dertig hondenbezitters hebben zaterdag in het Baarnse Bos gediscussieerd met Staatsbosbeheer over de renovatie van de Kleine Kom. Staatsbosbeheer wil de vijver opknappen, maar hondenbezitters zeggen dat hun dieren er na de renovatie niet meer makkelijk uitkunnen.
Vijver de Kleine Kom moet gerenoveerd worden en krijgt straks een betonnen rand. Hierdoor kunnen honden niet meer makkelijk uit het water komen, zo bleek al eerder na de renovatie van de Grote Kom. Volgens Staatsbosbeheer is de renovatie noodzakelijk. Het waterpeil zakt en een betonconstructie moet dat proces tegenhouden.

FLAUW

Zaterdag kregen de hondenbezitters te horen dat het beton er sowieso gaat komen. "We hebben gekeken hoe we die wand echt heel flauw kunnen maken, zodat honden straks goed in en uit het water kunnen", zegt boswachter Janneke Ordelmans. Nu moeten we met de gemeente overleggen hoe we de meerprijs daarvan recht kunnen trekken, dus dat de gemeente een deel meebetaalt. Zo hopen we voor de hondenbezitters heel veel opgelost te hebben."
De boodschap wordt door het merendeel van de hondenbezitters sceptisch ontvangen. Jacqueline Spangenberg gelooft niet in de aanpassingen die het voor honden makkelijker moet maken om het water uit te komen. "Er is absoluut nog wat aan te doen. Ik kan me niet voorstellen dat dit zomaar door kan gaan." Bij de gemeente heeft ze al officieel bezwaar ingediend, maar ze overweegt ook om naar de rechter te stappen.

Volgens Staatsbosbeheer is de renovatie van de Kleine Kom noodzakelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.