Vluchtelingen langer in Zeist

© RTV Utrecht
ZEIST - Sporthal Dijnselburg in Zeist blijft langer beschikbaar voor noodopvang van vluchtelingen.
Vrijdag werd uitgegaan van een periode van drie dagen. Dit is nu verlengd tot vrijdag 00.00 uur op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Ook arriveren vanmiddag nog eens 79 asielzoekers. Het gaat voornamelijk om Syrische gezinnen. De capaciteit (150 bedden) van de crisisnoodopvang in Dijnselburg is daarmee volledig benut.
"Het COA bekijkt de situatie van dag tot dag. Het is voor hen, gezien de huidige situatie, niet mogelijk om ver vooruit te kijken. Dat maakt de situatie voor de vluchtelingen, de inzet van vrijwilligers en de vaste gebruikers van de sporthal onzeker", laat de gemeente weten.
Met de gebuikers van de sporthal is afgesproken om per week vooruit te kijken. "Aan het einde van deze week kijken we opnieuw vooruit, afhankelijk van verzoeken van het COA. Er is een grote bereidwilligheid van de gebruikers om mee te denken. Inmiddels hebben zij alternatieve oplossingen gevonden voor hun trainingen, wedstrijden en (school)gymnastiek."
Burgemeester Koos Janssen: "We vragen best veel van mensen. Het per week bekijken van de situatie en vooruit kijken, geeft rust en helderheid aan de mensen in de opvang, de sportorganisaties en aan onze hulpverleners. Het ongewone doen wij gewoon; met elkaar als Zeister samenleving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.