Vijftigduizend volgers voor @rtvutrecht

PROVINCIE UTRECHT - RTV Utrecht heeft maandagavond de mijlpaal van vijftigduizend volgers op Twitter bereikt. Het account wordt sinds 2009 gebruikt voor de doorgifte van alle nieuws- en sportberichten die op de website verschijnen.
De eerste mijlpaal werd begin april 2012 bereikt met tienduizend volgers. In het voorjaar van 2013 nam het aantal volgers een spurt, waarna de vijfentwtintigduizendste volger zich al snel meldde.
Dagelijks plaatst de redactie zo'n vijftig tweets, die afgelopen maand ruim 5 miljoen keer zijn bekeken. Elke tweet levert tientallen of soms zelfs honderden interacties op, zoals het aanklikken van links en hashtags of het verspreiden of beantwoorden van een bericht. Een recente tweet over incidenten in het asielzoekerscentrum in Overberg leverde meer dan 2500 interacties op.
De volger van @rtvutrecht is voornamelijk op zoek naar nieuws, sport en cultuur. Zestig procent van de volgers is man. De meesten komen uit de provincie Utrecht, gevolgd door Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.