Rhenen hoorde pas vrijdag dat Giro langskomt: "Ze waren ons vergeten"

RHENEN - De organisatie van de Giro d'Italia is vergeten Rhenen op de hoogte te brengen dat de wielerwedstrijd volgend jaar door de gemeente rijdt.
"Het is heel apart gegaan", vertelt burgemeester Van der Pas aan RTV Utrecht. "Want we kregen vorige week vrijdag pas te horen dat de Giro Rhenen zou aandoen. Ze waren ons gewoon vergeten."
Maandag werd het officiële routeboek bekendgemaakt. Het peloton rijdt zaterdag 7 mei vier kilometer door Rhenen, onder meer over de Grebbeberg en langs Ouwehands Dierenpark. Verder komen de wielrenners alleen in Gelderland.

FANTASTISCH

Van der Pas vindt het "fantastisch" dat de Italiaanse wielerronde net als in 2010 door Rhenen komt. "Ze zijn ons vergeten, maar wij zullen er nu voor zorgen dat zij Rhenen niet vergeten. Dus we maken er een hele mooie happening van."

GELD

Omdat de gemeente pas zo laat hoorde dat de Giro langskomt, is het evenement niet meegenomen in de gemeentebegroting. "We hebben geen geld want we hebben er geen rekening mee gehouden", zegt de burgemeester. "We gaan eens kijken wat we kunnen doen. Je kunt ook feesten met weinig geld."

Burgemeester Van der Pas vindt het fantastisch dat de Giro d'Italia weer door Rhenen komt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.