Kinderspullen gevraagd voor vluchtelingen Woerden

WOERDEN - Voor de 150 vluchtelingen die woensdagavond aankomen in Woerden zijn nog kinderspullen nodig. De gemeente dacht die niet nodig te hebben, maar er komen toch vooral gezinnen naar Woerden en geen alleenstaande mannen, zoals eerder werd gedacht.
Duidelijk is wel dat voldoende vrijwilligers zich hebben aangemeld. "Iedereen heel hartelijk dank voor de bereidwilligheid om u in te zetten voor de vluchtelingen", schrijft de gemeente op het liveblog.
De 150 vluchtelingen zouden woensdagmiddag aankomen, maar de groep was vertraagd. Ze komen uit een crisisopvang uit Bergen op Zoom en daar ontstond oponthoud. Mogelijk heeft dat te maken met het splitsen van de groep, die bestond uit 250 mensen. Ze eten wel in Woerden.
De asielzoekers worden voor zeker drie dagen opgevangen in sporthal Snellerpoort, maar de verwachting is dat ze zes dagen blijven. Brandweerlieden hebben woensdagochtend veldbedden neergelegd. Sporten in de hal is de komende dagen niet mogelijk.
In Bunschoten-Spakenburg worden donderdag zo'n 150 vluchtelingen verwacht. Daarvoor wordt sporthal De Kuil woensdagavond ingericht.

Vluchtelingen in de regio - een rondje langs de velden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.