Premier Rutte bezoekt bestormde noodopvang Woerden

WOERDEN - Mark Rutte heeft zaterdagmiddag een bezoek gebracht aan de noodopvang in Woerden. De premier en burgemeester Molkenboer hebben over de gebeurtenissen gesproken.
"Ik heb hem gezegd dat het zaak is om in Nederland richting te geven aan een oplossing", aldus Molkenboer. Wat het antwoord van Rutte daarop was, is niet duidelijk. De bestorming leidde zaterdag in de hele samenleving tot grote verontwaardiging. Premier Mark Rutte noemde de aanval volstrekt ontoelaatbaar.

REAGEREN

De aanval in Woerden is het gevolg van gebrek aan regie bij de aanpak van het vluchtelingenprobleem in ons land, liet Molkenboer zaterdag tijdens
. "Het is het gevolg van regie van niemand, ook niet in Den Haag. We wisten afgelopen maand al dat we met vluchtelingen geconfronteerd zouden worden. Nu het zover is, gaan we pas reageren."
Twintig mannen, in het zwart gekleed en onherkenbaar door bivakmutsen, bestormden vrijdagavond de sporthal waar honderdvijftig vluchtelingen, onder wie 51 kinderen, tijdelijk onderdak vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.