Blije Turken vieren EK-kwalificatie op Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht hebben Turken de plaatsing van Turkije voor het EK 2016 in Frankrijk gevierd.
De Turken vierden hun feestje met Turkse vlaggen, vuurwerk, getoeter en gezang. Door het feest, dat midden op straat gevierd werd, liep de Amsterdamsestraatweg korte tijd vast.

VOETBALVERENIGING

Ook bij de Turkse voetbalvereniging SV Nieuw Utrecht werd feest gevierd. Daar keek een groep fanatieke voetbalsupporters naar de wedstrijd tegen IJsland. Voorzitter Efrail Atak van de voetbalvereniging houdt een gemengd gevoel over aan de avond.
"Aan de ene kant ben je natuurlijk voor Turkije, aan de andere kant hadden we gewild dat we samen naar het EK waren gegaan. Maar het is helaas niet anders, eentje gaat maar." Voor keeper Raymond Dirven is de uitschakeling van Nederland een teleurstelling. "Ik had met m'n grote mond gezegd: Nederland wint wel en Turkije verliest. Ik denk dat ik straks heel snel naar huis ga."
Turkije plaatste zich dinsdagavond ten koste van concurrent Nederland voor het EK. De ploeg won thuis met 1-0 van IJsland en gaat daardoor als beste nummer drie in de poule rechtstreeks naar het EK in Frankrijk volgend jaar.
Het is voor het eerst sinds 2008 dat de Turken zich plaatsen voor een eindtoernooi.

Turkse voetbalvereniging SV Nieuw Utrecht blij met EK-kwalificatie
Blije Turken vieren EK-kwalificatie op Amsterdamsestraatweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.