Den Dolder praat mee over toekomst Willem Arntsz Hoeve

DEN DOLDER - Zeist vraagt Doldenaren maandagavond tijdens een bijeenkomst mee te denken over de nieuwe inrichting van de Willem Arntsz Hoeve. In dit gebied wordt al meer dan 100 jaar zorg geboden door onder meer Altrecht, maar die instelling bouwt de zorg hier de komende tien jaar af.
Ria Efdeé van Commissie Monumenten in Zeist is één van de inwoners die naar de bijeenkomst gaat. Wat de nieuwe functie van het gebied moet worden, weet ze niet precies. Zij vindt het vooral belangrijk dat het monumentale karakter niet wordt aangetast. "Belangrijk is dat de structuur van het gebied en alle monumentale panden bewaard blijven".

BED AND BREAKFAST

Volgens wethouder Sander Jansen van Zeist komt er ruimte voor nieuwe functies in het gebied. "Je zou het gebied kunnen gebruiken voor de recreatie en het toerisme. Het ligt dicht in de buurt van het Nationaal Militair Museum en je hebt hier natuurlijk ook het nationaal park Utrechtse Heuvelrug met veel fietspaden en mooie gebouwen. Daar zou je een hotel of bed and breakfast in kunnen stoppen."
De Belangenvereniging in Den Dolder denkt daar heel anders over. Volgens secretaris Jan Scherphuis zijn er al langere tijd geluiden dat er woningen komen in het bosrijkgebied. En daar is de belangenvereniging fel op tegen. "Laat het groen hier ook groen blijven. En laten we voorkomen dat de oude gebouwen in het gebied verloederen," aldus Scherphuis.

BESLUIT

Voor de zomer van 2016 neemt de gemeente een besluit over de toekomst van de Willem Arntsz Hoeve.


Den Dolder praat mee over toekomst Willem Arntsz Hoeve.
Den Dolder praat mee over toekomst Willem Arntsz Hoeve.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.