Uitslaande brand in woning Schalkwijk

SCHALKWIJK - Een grote woningbrand aan de Lekdijk in Schalkwijk heeft vanochtend een volledige bovenverdieping met rieten kap in de as gelegd. Daarbij is volgens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niemand gewond geraakt.
Rietspecialisten en brandweerlieden kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Zij maakten een scheiding aan de achterkant van het huis om te voorkomen dat de brand oversloeg. Op wat lichte schade werd daarmee voorkomen dat het achterdeel in brand vloog.
De kopgevels zijn door de brand beschadigd geraakt en dreigden in te storten. De schade aan de benedenverdieping lijkt vooralsnog mee te vallen.
De brand werd vanochtend rond 06.45 uur gemeld, op dat moment was er niemand meer in de woning aanwezig. Rond 08.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Volgens de VRU is een houtkacheltje vermoedelijk de oorzaak van de brand.
De bewoners van de woonboerderij zijn aangeslagen door de brand. De afgelopen acht jaar waren zij juist druk in de weer geweest om hun woning op te knappen.

07.45 uur: Verslaggever Peter Knieriem bij de woningbrand in Schalkwijk
Woningbrand Schalkwijk legt bovenverdieping in de as

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.