Woonwagenbewoners Renswoude boos op gemeente

© RTV Utrecht
RENSWOUDE - Woonwagenbewoners in Renswoude stappen donderdag het gemeentehuis binnen voor een gesprek met de burgemeester. Ze zijn het er niet mee eens dat een van de drie woonwagens aan het Ruiterpad vorige week is weggehaald.
De eigenaar van die wagen zit in de gevangenis en dus heeft de gemeente het huurcontract ontbonden. Omdat de familie de wagen niet zelf weghaalde, heeft de gemeente dat gedaan.
Er loopt nog een hoger beroep tegen het ontbinden van het huurcontract. De gemeente wilde hier niet op wachten omdat dat nog jaren kan duren. Volgens familie van de eigenaar hebben zijn kinderen en vader nu geen dak meer boven het hoofd.

WOONWAGEN

De gemeente ziet dat anders. "De familie zegt dat en dat is hun beeld. Maar wij hebben een ander beeld. De vader van de eigenaar en de kinderen wonen in de andere woonwagens. Er zijn controles geweest en daaruit is gebleken dat zij niet in deze woonwagen wonen en slapen", aldus waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk.
Op termijn wil de gemeente op de plek van het woonwagenkamp huizen bouwen. Volgens de gemeente kunnen de woonwagens naar een andere plek binnen Renswoude verhuizen.

Verslaggever Rik Dogger in gesprek met de gemeente
Verslaggever Rik Dogger in gesprek met de familie Djuric

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.