Schultz: pas 130 op A2 na uitspraak rechter

PROVINCIE UTRECHT - Als de rechter de bezwaren tegen de snelheidsverhoging tussen Vinkeveen en Maarssen verwerpt, kan de maximumsnelheid op de A2 op een groter deel naar 130 kilometer per uur. Dat meldde minister Melanie Schultz van Infrastructuur donderdagavond in de Tweede Kamer.
Een rechter vonnist op 20 november over de bezwaren tegen de snelheidsverhoging tussen Vinkeveen en Maarssen. Als de rechter die bezwaren verwerpt, kan binnen enkele weken ook de snelheid tussen Vinkeveen en Holendrecht omhoog, aldus de minister.
Om op de A2 tussen Holendrecht en Maarssen dag en nacht 130 mogelijk te maken, zou de Tweede Kamer akkoord moeten gaan met investeringen, zo gaf Schultz aan. Er zijn dan bijvoorbeeld geluidsschermen nodig.
Schultz reageerde op de wens van haar partij VVD en coalitiepartner PvdA om dag en nacht 130 op het hele traject in te voeren. De VVD kondigde al aan dat de snelheidsverhoging op 1 januari zou ingaan van 19.00 uur tot 06.00 uur, in de loop van volgend jaar ook de rest van de dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.