Snelheid op meer snelwegen naar 130

PROVINCIE UTRECHT - De maximumsnelheid op negentien trajecten in Nederland gaat begin volgend jaar omhoog naar 130 kilometer per uur. Het gaat onder meer om delen van de A27 en A28.
Ook op de A50, A58 en A65 gaat de snelheid op sommige trajecten omhoog. Met de maatregel komt het aantal snelwegen waar 130 mag worden gereden op 61 procent. Het ministerie streeft ernaar om dit op te voeren naar 77 procent.
"We krijgen steeds langere, aaneengesloten trajecten waar je 130 kilometer per uur mag rijden. Het beeld op de snelwegen wordt daarmee eenduidiger", aldus minister Melanie Schultz in een verklaring.
Onlangs werd bekend dat het kabinet de snelheid op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht over het hele traject binnenkort wil verhogen naar 130 kilometer per uur, ondanks bezwaren van de Provinciale Staten. Nu gelden op het traject nog verschillende maximumsnelheden in verband met verkeersveiligheid, de natuur en de luchtkwaliteit. Maar dat veroorzaakt grote verwarring bij automobilisten en een regen aan boetes, zo beredeneert de regeringscoalitie.
In ons land geldt sinds 2012 een maximumsnelheid van 130.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.