Pieten in Sinterklaasjournaal nog zwart

UTRECHT - Hoe het Sinterklaasjournaal omgaat met de discussie over het uiterlijk van de pieten, is maandagavond na de eerste aflevering nog niet duidelijk. Twee Zwarte Pieten zijn nog altijd zwart, andere pieten zijn nog niet aan bod gekomen.
Het Sinterklaasjournaal is leidend als het gaat om de zwartepietendiscussie. Diverse winkelketens hebben laten weten de lijn van het populaire kinderprogramma te volgen bij de keuze voor de versieringen en reclame-uitingen.
Met Dieuwertje Blok als vaste presentatrice doet de NTR dagelijks verslag van de komst van Sinterklaas en zijn verblijf in Nederland. Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer doen verslag vanaf verschillende locaties in het land.

UTRECHT

Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland, dit jaar is de landelijke intocht in Meppel. De volgende dag zet de Sint voet aan wal in Utrecht. Hij vaart eerst door de Oudegracht en gaat daarna vanaf de Weerdsluis in een optocht door de binnenstad naar het Domplein.
Vijf steden, waaronder Utrecht, hebben aangekondigd dat Sinterklaas in de toekomst niet langer vergezeld wordt van egaal zwarte of bruine pieten. In voorgaande jaren verloor de traditionele Zwarte Piet al zijn kroeshaar, rode lippen en gouden oorbellen.

SCHOLEN

Ook
vieren het Sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet. Het bestuur van SPO Utrecht besloot dit eind september in overleg met de schooldirecteuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.