Overlevende crash Cartesiusweg: dit was te verwachten

UTRECHT - Het was te verwachten dat Mohamed Ben J. na de dodelijke crash op de Utrechtse Cartesiusweg opnieuw de fout in zou gaan. Dat zegt Rezenne Gidey, de beste vriend en bijrijder van Maarten Naafs, die in 2011 verongelukte door toedoen van de hardrijder. Gidey zelf raakte zwaargewond en lag zelfs een tijd in coma.
Afgelopen zondag veroorzaakte de 27-jarige Ben J. weer een zwaar ongeluk. Dit keer op de Safariweg in Maarssen. Hij ging in de fout terwijl hij nog een rijontzegging heeft vanwege het fatale ongeluk op de Cartesiusweg, waarbij hij met zijn BMW de Honda Civic van Naafs en Gidey van achteren ramde. Vermoed werd dat hij een straatrace hield met een andere automobilist, maar dat is nooit bewezen.
Ben J. vloog ook al eens over de kop op de Zuilense Ring in 2011. Gidey is niet verbaasd dat de hardrijder zondag opnieuw in de fout is gegaan. "Ik dacht: hij zal zijn rijontzegging wel uitzitten en daarna weer als een gek gaan rondscheuren. Maar hij kon blijkbaar niet wachten en heeft gewoon wéér iemand in gevaar gebracht", zegt hij tegen RTV Utrecht.

VERDRIET

Bij de overlevende van het ongeluk op de Cartesiusweg zit het verdriet over de tragische gebeurtenis op 25 juli 2011 nog heel diep. Hij mist Maarten elke dag. "Alle ellende die hij heeft veroorzaakt...ik heb mijn beste vriend verloren. Het leven wat ik nu heb is ook niet gepland met wat ik had. Niet door mijn toedoen, maar door iemand anders."

STRAF

Gidey is duidelijk over de straf die Ben J. moet krijgen. "Levenslange rijontzegging lijkt mij wel passend. En laat ze zijn gezicht maar overal tonen, zodat je in ieder geval weet dat je niet bij hem in de auto moet stappen."
Oud-verkeersofficier Koos Spee zei woensdag tegen RTV Utrecht dat het automobilisten met een rijontzegging veel te makkelijk wordt gemaakt. Hij pleit voor meer persoonlijke controles en handhaving.

RIJONTZEGGING

Ben J. werd voor het doodrijden van Naafs en het zwaar verwonden van Rezenne Gidey veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. Dankzij goed gedrag werd de gevangenisstraf verkort en kwam hij medio vorig jaar vrij. Wel ging op dat moment de rijontzegging van vier jaar in, maar Ben J. blijkt het verbod dus niet gerespecteerd te hebben.
De precieze toedracht van het ongeluk zondag in Maarssen wordt nog onderzocht. Ben J. zou met hoge snelheid uit de bocht zijn gevlogen. Hij is voorlopig weer op vrije voeten.

Rezenne Gidey: dit was te verwachten
Gesprek met Rezenne Gidey, slachtoffer van het ongeluk op de Cartesiusweg in 2011
Beelden uit 2011, na ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht
Beelden na ongeluk op de Safariweg Maarssen, afgelopen zondag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.