ChristenUnie stelt vragen over peuterspeelzalen Veenendaal

VEENENDAAL - ChristenUnie in Veenendaal wil duidelijkheid van het college over de toekomst van Kwink. Vanwege een gemeentelijke subsidiekorting sluiten per 1 januari de speelplekken voor vierhonderd peuters. Ouders proberen de peuterspeelzalen open te houden door lege schoollokalen te benutten.
De partij heeft contact met initiatiefnemers die zelfstandig peuterspeelzaalwerk willen opzetten. De wethouder gaf eerder aan dat de voorziening voor het peuterspeelzaalwerk in stand blijft onder de vlag van Kwink kinderdagopvang. Dit veroorzaakte onrust onder ouders met peuters, want de tarieven voor deze peuterspeelzalen zouden op meer dan het dubbele uit kunnen komen.

HUURCONSTRUCTIE

Nu zijn er ouders die peuterspeelzalen onder willen brengen in
. Volgens ChristenUnie heeft dit een positief effect op de bestrijding van leegstand in het onderwijs. Daarom wil de partij van het college weten of er voor leegstaande schoollokalen een creatieve huurconstructie te bedenken is, zodat de prijs voor peuterspeelzaalonderwijs laag kan blijven.
De partij wil ook van het gemeentebestuur weten of ze in overleg is met schoolbesturen om bredere mogelijkheden te creëren binnen bestaande schoolgebouwen. Het benutten van lege lokalen loopt volgens ChristenUnie vooruit op de trend van de laatste jaren om kinderopvang, peuterspeelzalen en het basisonderwijs te integreren in integrale kindcentra.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.