Veendaalse tiener blijkt wiskundebolleboos

VEENENDAAL - De 14-jarige Levi van de Pol uit Veenendaal heeft in de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade in Eindhoven als enige de maximale score gehaald. Het leverde Levi een prijs op van 250 euro, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren.
De prestatie betekent dat de leerling van het Ichthus College niet alleen de winnaar is in zijn eigen categorie, de vierde klas en lager. Hhij versloeg ook vijfde- en zesdeklassers. Door zijn uitzonderlijke prestatie maakt Levi kans om geselecteerd te worden voor het team dat Nederland komende zomer vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Hong Kong.
In de categorie vierde klas en lager werd Matthijs van der Poel uit IJsselstein tweede. De leerling van het Christelijk Gymnasium Utrecht kreeg 150 euro mee naar huis.

INZICHT

De
is een wedstrijd voor middelbare scholieren met belangstelling voor wiskunde. Met allerlei opgaven worden de deelnemers op creativiteit en wiskundig inzicht getest.
De wedstrijd bestaat uit drie rondes. Aan de eerste ronde van de olympiade deden afgelopen januari deden 10.227 leerlingen van 354 scholen mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.