Utrechtse horeca klaagt over gemeentesteun aan TivoliVredenburg

UTRECHT - Horeca-ondernemers uit Utrecht zijn ontevreden over de financiële steun die TivoliVredenburg krijgt van de gemeente. Het poppodium zou een strop betekenen voor andere Utrechtse horeca omdat er veel concurrerende commerciële evenementen worden geprogrammeerd.
Volgens Chrissie Westbroek van Stairway to Heaven komt de 8 miljoen euro subsidie aan het poppodium neer op oneerlijke concurrentie voor bestaande kroegen en clubs: "Als je zo'n groot pand neerzet als TivoliVredenburg dan heb je eigenlijk volledige schijt aan de huidige horeca want je hebt totaal niet omgekeken van: 'Goh, zou dit in plaats van het mooie verhaal dat het alleen maar meer bezoekers brengt, ook niet pijn kunnen doen aan de huidige horeca?'"
Directeur Frans Freeke van TivoliVredenburg zegt dat de feesten en optredens van populaire artiesten nodig zijn om geld in het laatje te brengen. Toch is hij verbaasd over de kritiek: het programma van TivoliVredenburg zou niet concurrerend zijn omdat het in een duurdere prijsklasse valt.

Utrechtse horeca klaagt over gemeentesteun aan TivoliVredenburg
Utrechtse horeca klaagt over gemeentesteun aan TivoliVredenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.