Armin van Buuren ambassadeur muziekstudio kinderkankerziekenhuis

UTRECHT - Armin van Buuren is donderdag in Utrecht vanwege de komst van een muziekstudio in het Prinses Maxima Centrum. De wereldberoemde dj wordt namelijk ambassadeur van het muzikale centrum, waarvoor donderdag de plannen worden ondertekend.
De studio's moeten nog gebouwd worden en zijn bedoeld voor patiënten tot 18 jaar. In deze studio's kunnen zij zelf, samen of alleen muziek maken of beluisteren. Zo kunnen zij even hun pijn, verdriet en gemis van thuis vergeten.

TROOST

Initiatiefnemer Robbert de Vos van Muziekids Studio's: "Muziek biedt afleiding, troost en muziek verbindt. Door het plezier van het maken van muziek, kan het stressniveau verlagen. Daardoor kan het genezingsproces soms zelfs bevorderd worden".
De nieuwe studio wordt de vijfde in zijn soort in Nederland. Alle centra hebben een bekende Nederlander als ambassadeur en in Utrecht wordt dat Armin van Buuren.

INTERNATIONAAL

"Het Prinses Maxima Centrum wordt het grootste Europese centrum voor kinderoncologie. We wilden daar dus ook een internationale artiest aan verbinden en zo kwamen we bij Armin uit," aldus De Vos.
De studio moet in 2018 klaar zijn.

Initiatiefnemer Robbert de Vos op Radio M Utrecht over de studio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.