VIDEO-UPDATE: IJsselmeervogels doet Spakenburg pijn in derby

© Corné Hendriks/RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft de derby tegen Spakenburg gewonnen. De thuisploeg won met 3-1.
De wedstrijd kende een knotsgek begin. Binnen twee minuten kreeg Spakenburg-speler Dominique Scholten een rode kaart. Zijn overtreding werd bestraft met een strafschop die door Mike van de Laar werd gemist. IJsselmeervogels raakrte niet van de wijs, en al na vijf minuten schoot Frenk Schaap de 1-0 binnen. Diezelfde Schaap kreeg nog een kans op 2-0, maar daarna kwamen de kansen voor Spakenburg. Met een man minder kregen de Blauwen twee levensgrote kansen, maar Kees Tol miste ze beide. Ruststand 1-0.
na rust was IJsselmeervogels wel de betere ploeg. na kansen voor Benson en Schaap bracht invaller Bryan Burgerhout in de 72 minuut de Westmaat in extase door de 2-0 tegen de touwen te schieten. Binnen de minuut scoorde ook Spakenburg. Jordy Strooker liet doelman Ramon van Emmerik kansloos. Het tiental van Spakenburg bleef vechten voor de gelijkmaker, maar de treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Fred Benson schoot de 'Blauwen' in mineur.
Spakenburg is de koppositie kwijt en zakt naar de tweede plek. De 'Blauwen' hebben 24 punten uit dertien wedstrijden. IJsselmeervogels stijgt naar de zesde plek met 18 punten uit hetzelfde aantal duels. Kozakken Boys is de koploper met 24 punten uit twaalf wedstrijden.

IJsselmeervogels-trainer Ruud van de Geest praat na met verslaggever Corné Hendriks