Broers horen celstraffen eisen voor clubkasroof FC Utrecht

UTRECHT - De twee hoofdverdachten van de clubkasroof bij FC Utrecht moeten de cel in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. De aanklager eiste vandaag negen maanden gevangenisstraf tegen de broers Souhail en Mohamed, waarvan drie en vier maanden voorwaardelijk. Ook moeten ze de buit, 77.500 euro, terugbetalen aan FC Utrecht.
Souhail werkte ten tijde van de roof als financieel medewerker bij de club. Er was een deur opengezet voor nepovervaller Mohamed. De verdachten vielen tijdens het onderzoek van de recherche snel door de mand. De twee broers legden eerder al een bekentenis af. Ze worden vervolgd voor verduistering.
Hun advocaat pleit voor een taakstraf in plaats van een celstraf. Hij verwees tijdens het verweer naar de zaak rond oud-PvdA-raadslid Bert van der Roest, die geld stal van daklozenkrant Straatnieuws, maar een werkstraf kreeg en het verduisterde bedrag moet terugbetalen.

GELDTELMACHINE

Het gestolen bedrag lag in een kluis in het clubkantoor van FC Utrecht. Het was de opbrengst van de vriendschappelijke wedstrijd tegen
. De broers kochten na de nepoverval in Den Haag een geldtelmachine om na te gaan wat de precieze buit was.

BEGRAVEN

Het gestolen geld uit de clubkas is na de nepoverval tijdelijk begraven in het Gagelbos, zo werd maandag duidelijk tijdens de rechtszaak. Hoofdverdachte Mohamed, die daar ook zijn kleren heeft weggegooid, heeft het bedrag later weer opgehaald. Het geld is nooit teruggevonden. Medeverdachte Moussa zou met een deel van het geld een motorfiets en een garage hebben gekocht, zegt de advocaat van de broers.

HELING

Moussa wordt beschuldigd van heling, maar hij zegt dat hem een oor wordt aangenaaid. Wel is op zijn kamer bij zijn ouders 5.000 euro gevonden in briefjes van 50. Moussa hoorde vandaag vijf maanden cel eisen, waarvan twee voorwaardelijk.

EX-VRIENDIN

Een vrouw die maandag terecht stond, Ilham, wordt ervan verdacht dat ze de vluchtauto bestuurd heeft. Ze is de ex-vriendin van hoofdverdachte Mohamed. Tegen haar is een werkstraf van 120 uur geëist.
Ilham was niet aanwezig bij de rechtszaak. Ze zou slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld. Ook zou van haar pornografisch materiaal zijn gemaakt, dat vervolgens is doorgestuurd naar haar ouders.
De uitspraak is over twee weken.

Terugblik op de veelbesproken clubkasroof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.