Woerden worstelt met kantoorleegstand

WOERDEN/WOERDEN - De leegstand van kantoren in Woerden moet over vijf jaar gehalveerd zijn. Dat zegt wethouder Bob Duindam.
In de gemeente staat zo'n 40.000 m2 bedrijfsruimte leeg. Ruim 20 procent van het aanbod wordt niet gebruikt. Dat komt door de economische crisis, maar ook doordat mensen meer thuis werken.

MAATREGELEN

De gemeente probeert de leegstand tegen te gaan. Bijvoorbeeld door met eigenaren van bedrijfspanden om de tafel te gaan. Daarnaast wil Woerden
voor woningbouw door meer groen en betere wegen aan te leggen.
"Over vijf jaar is ons streven om de leegstand te halveren door in te zetten op het uit de markt halen van meters, door transformatie en door kantoren die overblijven goed te benutten", zegt wethouder Duindam.

SPOOKSTAD

Volgens bedrijfsmakelaar Erik de Jager uit Woerden is de leegstand van met name bedrijventerrein Middelland niet goed voor het imago van de stad. "Je komt in een soort spookstad terecht. Je rijdt daar niet voor je plezier rond. Het is niet aantrekkelijk voor ondernemers."
Ook in Veenendaal, Stichtse Vecht en Nieuwegein staat er veel leeg. Daar ligt de leegstand tussen de 25 en 30 procent. De leegstand in Utrecht ligt iets onder het landelijke gemiddelde van 15 procent.

Woerden worstelt met kantoorleegstand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.