Raadsvragen over bestemmingsplan ijsbaan Baarn

BAARN - Het CDA in Baarn wil dat het bestemmingsplan van de ijsbaan in Baarn wordt gewijzigd. Volgens de partij is dat de enige manier waarop de ijsbaan kan blijven voortbestaan.
De ijsbaan heeft al enige tijd financiële problemen vanwege te warme winters. Daardoor ligt er geen ijs en komt er te weinig geld binnen. Alleen als de bestemming van de ijsbaanvereniging wordt aangepast, zijn er volgens het CDA mogelijkheden om te blijven bestaan.
De partij heeft vragen gesteld aan het college over de kwestie. Zo denkt het CDA aan het verhuren van het gebouw buiten de winterperiode om. De gemeente wil daar echter niet aan beginnen.

BSO

De ijsbaanvereniging had eerder het plan om het gebouw te verhuren aan een buitenschoolse opvang, maar dat wil de gemeente niet omdat er een hoofdgasleiding door het gebied loopt. Maar volgens CDA-raadslid Jan Hoogendoorn is dat een onzinnig argument.
"Als er ijs ligt, dan schaatsen er daar ook 1500 mensen en er zit ook een fietsclub, dus wij vinden dat een kulargument", aldus Hoogendoorn.

14-11: IJsbaan Baarn in financiële problemen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.