Utrechter opgepakt voor moordzaak Valkenswaard

UTRECHT - De politie heeft twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de moord op de 33-jarige Mahmut Karaman uit Eindhoven.
Een 37-jarige man uit Utrecht werd dinsdagochtend aangehouden in zijn woning door het arrestatieteam. De tweede verdachte, een man van 47 jaar, werd aangehouden in het huis van bewaring in Amsterdam. Hij zat al in voorarrest op verdenking van een ander misdrijf. De politie heeft ook op verschillende locaties gezocht naar bewijsmateriaal.

VALKENSWAARD

Karaman werd op 31 december vorig jaar dood gevonden in een garage in Valkenswaard. Hij bleek de avond tevoren te zijn doodgeschoten in zijn eigen autopoetsbedrijf. De moord werd vastgelegd door bewakingscamera's. Iemand schoot van buiten door het raam naar binnen. Een zwarte Volkswagen Golf reed daarna weg. De
was gestolen bij het Lepelenburgpark in Utrecht. Later werd ook een
die waarschijnlijk uit Utrecht kwam in verband gebracht met de moord.
Een team van 20 rechercheurs werkte aan de zaak. De politie gaat ervan uit dat een zwarte Volkswagen Golf die op 15 januari, twee weken na de moord, brandend in Valkenswaard werd aangetroffen de auto van de schutter is geweest. De Golf en ook de kentekenplaten in de auto bleken te zijn gestolen in Utrecht.
Voor de zaak werd aandacht besteed in het opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht. Het onderzoek in de zaak heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van deze twee verdachten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.