FC Utrecht herdenkt overleden voetballegende David di Tommaso

UTRECHT - Zondag is het 10 jaar geleden dat David di Tommaso op 26-jarige leeftijd overleed. De Fransman speelde slechts anderhalf jaar voor FC Utrecht, maar toch is het één van de grootste legendes die de club heeft voortgebracht. Zondag herdenkt FC Utrecht de speler tijdens de wedstrijd tegen Heracles.
De herinneringen aan David di Tommaso leven nog altijd sterk bij fans en clubgenoten. "Het was een winnaar. Bij hem stond alles in het teken van winnen", zegt Foeke Booy, destijds trainer van FC Utrecht. Op 27 november 2005 speelt Di Tommaso zijn laatste voetbalwedstrijd, wanneer FC Utrecht wint van Ajax. Twee dagen later overlijdt hij aan een hartstilstand.

PIJN

"Opeens is hij gewoon weg, iedereen voelde de pijn. Je verliest niet alleen een collega, maar ook een vriend", zegt voormalig ploeggenoot Rick Kruys. Nummer 4, het shirtnummer van Di Tommaso, wordt sinds de dood van de speler niet meer gebruikt bij de voetbalclub.
Volgens directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik zal de speler voor altijd verweven zijn met geschiedenis van de club. "Hij is nog groter geworden dan hij al was. Het is een legende voor Utrecht."
Zondag is het 10 jaar geleden dat de Fransman verleed. De wedstrijd tegen Heracles staat daarom in het teken van Di Tommaso. De sportredactie van RTV Utrecht maakte op verzoek van FC Utrecht een documentaire over Di Tommaso. Die is nu te zien op FOX Sports en zal begin volgend jaar ook op RTV Utrecht vertoond worden.

Fragmenten uit de documentaire die RTV Utrecht maakte over David di Tommaso.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.