Woerden naar rechter om geluidswal A12

WOERDEN - Om de geluidswal langs de A12 bij Harmelen tegen te houden, stapt de gemeente Woerden naar de rechter. Volgens het stadsbestuur is er voldoende munitie om de zaak te winnen.
De provincie wil met de wal geluidsoverlast in de wijk Veldhuizen in Leidsche Rijn terugdringen. Maar Woerden zegt dat dat gebaseerd is op rapporten van 20 jaar geleden, die inmiddels verouderd zijn. Sindsdien is er veel veranderd en zijn er andere wegen die meer overlast geven. In een brief aan de raad worden onder meer de N419 en de Heldammersingel genoemd.

NIEUW ONDERZOEK

Woerden wil voor de zaak in de rechtbank wordt behandeld een nieuw geluidsonderzoek laten uitvoeren. Als de uitkomsten daarvan heel erg afwijken van eerdere berekeningen, heeft de provincie volgens het college een beslissing genomen die is geijkt op "ondeugdelijke en onvolledige onderzoeken".
De gemeenteraad van Woerden is net als verschillende natuurorganisaties in het Groene Hart fel tegen de komst van de geluidswal, omdat het de doorkijk naar de polder compleet zou verpesten. Ook bestaat de angst dat de wal een voorbode is om later massaal huizen te kunnen bouwen. Stad en provincie ontkennen dat stellig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.