Populaire Minion vervangt Zwarte Piet op Utrechtse school

UTRECHT - De gele Minion lijkt de nieuwe Zwarte Piet te worden. Op zeker één Utrechtse school wordt de traditionele knecht van Sinterklaas vervangen door het poppetje uit de film Verschrikkelijke Ikke.
"Na Zwarte Piet is de Minion het bekendste figuur onder kinderen. We laten de Zwarte Piet niet opeens verdwijnen, maar we hebben een soort overgangsperiode dat de pieten transformeren in Minions", aldus een lid van de Sinterklaascommissie van een van de Utrechtse scholen.
Utrechtse ouders staan niet te juichen om het nieuwe hulpje van de Sint. Volgens hen is het zonde dat Zwarte Piet opeens wordt ingewisseld voor een hele andere knecht. "Gele, paarse of groene pieten. Het maakt me allemaal niet uit. Een piet moet wel een piet blijven en geen minion", aldus een vader op het schoolplein.
Volgens NRC Next zijn er in totaal 32 scholen die de traditionele Zwarte Piet inwisselen voor een andere variant. Het is de uitkomst van het overleg tussen de Stichting Openbaar Primair Onderwijs en de 32 aangesloten scholen, meldt de krant.
De discussie over het racistische aspect rond deze traditie werd vorig jaar bij het stichtingsbestuur aangezwengeld door een moeder van een van de scholen.
De meeste Utrechtse scholen stapten dit jaar over op gekleurde pieten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.