Ajaxfans willen Utrecht voor rechter slepen

UTRECHT - De supportersvereniging van Ajax vindt het oneerlijk dat fans van de club worden geweerd voor de wedstrijd tegen FC Utrecht op 13 december. De vereniging overweegt daarom juridische stappen tegen de gemeente. Burgemeester Van Zanen wil niet dat Ajax-supporters komen omdat er eerder relletjes ontstonden buiten het stadion en Utrechtfans op alle tribunes in het stadion zouden kunnen zitten.
De advocaat van de Ajax-supporters vindt dat de rellen geen reden zijn om voetbalfans uit het stadion te weren. In stadion Galgenwaard is de afgelopen jaren niets gebeurd, stelt hij. Ook zegt hij dat Ajax-supporters met bussen naar het stadion worden vervoerd en bij het uitvak uitstappen. In de tussentijd kunnen ze er niet uit en is de kans op een confrontatie met Utrecht supporters dus klein, aldus de advocaat.
Supporters van Ajax vinden het onbegrijpelijk dat ze niet welkom zijn. Tijdens de vorige wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax zongen Utrecht-supporters kwetsende liederen. De KNVB oordeelde dat de Bunnikside achter het doel voor straf tijdens een wedstrijd leeg moest blijven.
FC Utrecht stelde de fans van de bewuste tribune vervolgens wel in staat om kaartjes voor andere vakken te kopen. Volgens burgemeester Van Zanen is het daardoor erg lastig om de veiligheid in de Galgenwaard te garanderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.