Vangst valt wat tegen voor grachtenvissers in Utrecht

UTRECHT - Zulke joekels werden niet op het droge gehaald, wel tientallen kleinere vissen van vijf verschillende soorten. De organisatie had gehoopt op wat grotere exemplaren en meer variatie. Alle vissen werden weer teruggezet.
TROEBEL
De mindere vangst komt door de omslag in het weer, denkt Danny Bok van de Algemene Utrechtse Hengelaarsvereniging. "Ook de werkzaamheden bij de grachten spelen mee. Het water wordt dan troebel, dan willen ze wat minder snel bijten."
Ondanks de wat mindere vangst zat de sfeer er goed in, zegt Bok. "Dit is voor herhaling vatbaar, het water heeft potentie." Volgens hem neemt het aantal vissen in de wateren in de binnenstad toe. "Voedzaam water en veel plekken om te schuilen zoals peilers en bruggen en stukken met waterplanten."
BASIC
De deelnemers aan streetfishing deden het zonder radars of bootjes. "Er zijn wel speciale technieken en tactieken om die vis te pakken te krijgen en te verleiden om aan te bijten", zegt Bok. "Maar het is eigenlijk redelijk basic. Dat maakt het streetfishen zo leuk: je kunt met weinig materiaal veel vis vangen en ook grote vissen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.