Familie zoekt informatie over laatste uren Dascha Graafsma

HOLLANDSCHE RADING - De vader van het 16-jarige meisje dat zaterdagmorgen in Hilversum onder een trein kwam is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over hoe ze de laatste uren van haar leven heeft doorgebracht. Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading werd dood gevonden, nadat ze 's nachts was verdwenen uit een uitgaansgelegenheid in Hilversum.
Dascha ging vrijdagavond met drie vriendinnen naar de Let's Get Down in Hilversum, schrijft haar vader René Graafsma op Facebook. Rond 2.00 uur ging ze even weg, naar verluidt om te plassen. Toen ze niet meer terugkwam waarschuwden haar vriendinnen de familie Graafsma en de politie. Bijna vier uur nadat ze was verdwenen werd ze bij station Hilversum Sportpark aangereden door een trein.
De familie van het meisje kan niet geloven dat Dascha moedwillig voor de trein is gesprongen. Ook kunnen ze de omstandigheden niet rijmen. Dascha had haar jas achter gelaten en zou urenlang in de nachtelijke kou moeten hebben doorgebracht met niet meer dan een wit T-shirt, een zwarte broek en een paar witte gympen aan. Haar telefoon, die volgens mensen die haar zochten 's nachts onbereikbaar of bezet leek, is nog niet teruggevonden.
"De grote vraag is wat er in het genoemde tijdsverloop is gebeurd", schrijft Graafsma op Facebook. "Wie haar ook kent stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde. Naast het tijdsverloop zijn er dus de feiten van het barre weer, maar ook haar telefoon is niet meer vindbaar."
René Graafsma wil graag dat zijn oproep zo breed mogelijk wordt verspreid. Centrale vraag voor haar ouders, haar drie broers en haar twee zussen is wie hen meer kan vertellen over wat het meisje is overkomen. "Er klopt teveel niet. Er zijn geen woorden te vinden om dit verzoek te ondersteunen, maar dat lijkt me ook niet nodig. Hoe eerder de vragen en het bericht worden uitgebracht hoe eerder er misschien mensen met informatie kunnen worden gevonden."
Op het Alberdink Thijm College in Hilversum is geschokt gereageerd op de dood van Dascha, die daar leerling in havo 4 was. In een overlijdensbericht meldt de school dat familieleden, vrienden en klasgenoten zondagmiddag bij elkaar zijn gekomen om verhalen en emoties te delen. De komende week kunnen leerlingen bij het drama stilstaan op speciaal ingerichte stilteplekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.