Politie: Dascha pleegde zelfmoord, onderzoek naar laatste uren

HOLLANDSCHE RADING - Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading die afgelopen weekend bij het spoor in Hilversum dood werd aangetroffen, is zelf uit het leven gestapt. Toch gaat de politie onderzoek doen naar de laatste uren van het 16-jarige meisje. Dat meldt de politie aan RTV Utrecht.
De politie wilde niet ingaan op de vraag of het meisje mogelijk onder invloed was van drank of drugs. "Dit soort gegevens delen we alleen met de familie van het meisje", aldus een woordvoerster van de politie.
Het onderzoek naar haar dood is afgesloten. Wel onderzoekt de politie waar het meisje kan zijn geweest tussen 02.00 uur en het moment waarop zij werd aangereden door een trein bij station Hilversum Sportpark. Beelden van bewakingscamera's moeten daar mogelijk antwoord op geven. De politie doet dit om de prangende vragen van familieleden te kunnen beantwoorden.
Dascha verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag nadat ze met drie vriendinnen naar de Let's Get Down in Hilversum was gegaan. Rond 02.00 uur ging ze even weg, naar verluidt om te plassen. Toen ze niet meer terugkwam, waarschuwden haar vriendinnen de familie van het meisje en de politie. Bijna vier uur later werd ze aangereden door een trein.
De familie van het meisje kan niet geloven dat Dascha moedwillig voor de trein is gesprongen. Ook kunnen ze de omstandigheden niet rijmen.

Verslaggever Marc van Rossum over het overlijden van Dascha Graafsma

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.