Gemeente Utrecht baalt van overtreden alcoholbeleid

UTRECHT - De gemeente Utrecht vindt het heel vervelend dat een minderjarige alcohol heeft kunnen krijgen op een gemeentelijke bijeenkomst. GeenStijl legde vast dat tieners zonder problemen alcohol kregen na afloop van een bijeenkomst over het eigen alcoholbeleid.
De tieners droegen geheime camera's en legden de fout vast. Volgens de gemeente is het beleid er juist op gericht om alcoholgebruik door minderjarigen zo veel mogelijk te voorkomen. "Dat betekent dus dat we streng toezien op naleving van deze regels en dat is bij het stadsgesprek horeca tot onze spijt niet voldoende gebeurd."

MAATREGELEN

De gemeente noemt dit incident een goede les en treft maatregelen. Zo wordt er voortaan bij recepties en bijeenkomsten met externen met bandjes gewerkt, zodat direct duidelijk is of iemand meerderjarig is.
Ambtenaren die een bijeenkomst organiseren krijgen daarnaast nogmaals een duidelijke instructie. Utrecht gaat ook in gesprek met de cateraars.
Het incident was aanleiding voor Student & Starter om raadsvragen te stellen aan het college. De partij wil weten hoe de gemeente denkt over het naleven van het Utrechtse alcoholbeleid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.