Politiek: huisjesmelker Van Hooijdonk hard aanpakken

UTRECHT - De gemeente Utrecht moet huisbaas Marcel van Hooijdonk harder aanpakken. Die oproep deden verschillende politieke partijen donderdagochtend naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht. Ze vroegen wethouder Paulus Jansen (SP) om de klachten tegen de omstreden huisbaas te onderzoeken en maatregelen te treffen.
Zo moet het volgens verschillende politieke partijen mogelijk zijn om panden van malafide verhuurders, zoals Van Hooijdonk, te sluiten. Student & Starter, D66, de PvdA en de SP spraken verantwoordelijk wethouder Jansen hier donderdagochtend op aan.

BOETES

Volgens de PvdA is de wethouder nalatig geweest. Student en Starter zegt dat het soms lijkt alsof de gemeente machteloos staat tegenover huisjesmelkers zoals Van Hooijdonk. "Wat ons betreft zouden we beleid moeten maken waarmee de gemeente de huurders kan beschermen. Formeel kan dat door het opleggen van bestuurlijke boetes of zelfs het overnemen van het beheer of de sluiting van een pand."
RTV Utrecht berichtte woensdag al over nieuwe beschuldigingen aan het adres van Van Hooijdonk. Huurders zeggen geïntimideerd te worden door Van Hooijdonk. "Hij wil ons wegpesten uit de woning zodat er andere mensen kunnen wonen. Die leveren hem meer geld op", aldus een van de huurders.

OORLOG

Het CDA laat aan RTV Utrecht weten Van Hooijdonk de oorlog te verklaren. "Er is maar één oplossing. We moeten deze recidivist keihard aanpakken en hem de oorlog verklaren", aldus raadslid Bert-Jan Brussaard. Ook hij ging wethouder Jansen donderdag aanspreken op het gedrag van Van Hooijdonk.
Marcel van Hooijdonk liet woensdag al weten zich niet te herkennen in de beschuldigingen. "Ik ben een goede huisbaas, ik bedreig en intimideer niet", aldus van Hooijdonk. Ook ontkent de huisbaas dat hij mensen inhuurt die huurders het leven zuur maken.

HOGE RAAD

De jongerenpartij van de PvdA mag de omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk overigens een "notoire huisjesmelker" noemen. Dat heeft de Hoge Raad woensdag bepaald. Van Hooijdonk beschuldigde de Jonge Socialisten na de uitspraken van smaad.

Politiek: huisjesmelker Van Hooijdonk hard aanpakken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.