Christian Gandu kan voorlopig in Nederland blijven

UTRECHT - Voetballer Christian Gandu hoeft voorlopig toch niet terug naar zijn geboorteland Congo. De IND gaat opnieuw naar zijn zaak kijken. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan RTV Utrecht.
Afgelopen week werd bekend dat de voetballer van het Utrechtse Magreb'90 uitgezet dreigt te worden, omdat hij uitgeprocedeerd is. Christian Gandu kwam 14 jaar geleden als wees naar Nederland en ging toen bij een pleeggezin wonen. Hij zou uiterlijk 17 december Nederland moeten verlaten.

BLIJ

Gandu heeft opgelucht gereageerd op het besluit van de IND. "Ik ben heel blij met het bericht en het doet veel met mij." De familie Gandu vindt het "hoopvol" dat de IND opnieuw naar de zaak gaat kijken. Zijn voetbalclub spreekt van "goed nieuws".
Gandu's advocaat Anjo Hekman rekent erop dat de IND snel met duidelijkheid komt. "Het is een zaak die veel aandacht krijgt, dus ik verwacht in januari of februari al wel meer nieuws over de verblijfsvergunning van Gandu."

AANDACHT

De zaak van Gandu kreeg de afgelopen week veel aandacht. Zo heeft de
de kwestie aangekaart in de Tweede Kamer. De Utrechtse voetballer
heeft betuigd ook meerdere keren zijn steun aan Gandu. De voetballer van het Turkse Galatasaray stuurde een tweet naar zijn 3,6 miljoen volgers.
Gandu kwam overigens zondag nog even in actie tijdens de wedstrijd tegen WKE, maar viel al snel geblesseerd uit.

Advocaat Anjo Hekman: "Gandu is heel blij dat hij kan blijven"
Bestuur Magreb'90: "We kwamen somber naar de wedstrijd vanmiddag, maar zijn nu opgelucht"
Christian Gandu over besluit IND "Het doet heel veel met mij"
Christian Gandu mag voorlopig in Nederland blijven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.