Broers de cel in voor clubkasroof FC Utrecht

UTRECHT - Twee broers moeten de cel in voor de clubkasroof bij Utrecht begin dit jaar. Ook twee handlangers zijn veroordeeld.
Een 21-jarige boekhouder van FC Utrecht heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan verduistering. Met zijn 20-jarige broer zette hij een overval in scène. Ze maakten 77.500 buit, de opbrengst van het vriendschappelijke duel tussen FC Utrecht en Borussia Dortmund.
De broers probeerden het geld veilig te stellen door het onder te brengen bij een 23-jarige Utrechter. De 21-jarige (toenmalige) vriendin van één van de broers werkte mee aan de verduistering door de vluchtwagen te besturen. Het verduisterde geldbedrag is tot op heden niet terecht.
Beide broers zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De 23-jarige verdachte krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 200 uur.
De 21-jarige vriendin wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 dagen, waarvan 32 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur. Daarnaast moeten de verdachten gezamenlijk het verduisterde geld aan FC Utrecht terugbetalen.

Persrechter over de veroordeling

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.