Tweede verdachte in onderzoek lijk in auto

MAARSSEN/UTRECHT - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van glazenwasser Willem Woertman alias Rooie Willem. Het is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
De 53-jarige Woertman werd al een tijd vermist toen de 61-jarige John E. uit Overvecht zijn bestelbus twee weken geleden voor het politiebureau in Maarssen parkeerde en binnen vertelde dat er een lijk in zijn auto lag. E. werd meteen aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Woertman. Woensdag werd zijn voorarrest met drie maanden verlengd.
Hoe Woertman precies aan zijn eind is gekomen, is niet duidelijk. Verdachte E. is automonteur of -spuiter en behandelde de oldtimer van de overleden vader van Woertman. Woertman bracht de auto drie weken geleden weg voor een beurt en is daarna niet meer gezien.
De Utrechtse advocaat Louis de Leon kende de Maarssenaar erg goed. Ze ontmoetten elkaar ruim dertig jaar geleden op de boksschool waar ze beiden trainden. Woertman was geen lieverdje, maar zeker geen bekende in het criminele milieu, zei De Leon eerder tegen RTV Utrecht.
De raadsman verdedigde Woertman wel een paar keer. "Allemaal kwesties die te maken hadden met zijn vak, de glazenwasserij." Er liep nog een zaak die te maken had met het tv-programma Rambam. De tv-makers richtten een glazenwassersbedrijf op om de om verslag te doen over malafide praktijken in de branche. Daarop bedreigde Woertman ze via de telefoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.