Utrechtse studenten schrijven kerstkaartjes voor eenzame ouderen

UTRECHT - Studenten van het Beauty College in Utrecht hebben de afgelopen dagen tientallen kerstkaarten geschreven. De kaarten worden bezorgd bij 'eenzame' ouderen in woonzorgcentrum Transwijk in Utrecht. Het initiatief komt van het Nationaal Ouderenfonds in Bunnik en PostNL.
De twee initiatiefnemers vinden het schrijnend om te zien dat sommige ouderen helemaal geen aandacht krijgen tijdens de feestdagen. "Zelfs een kerstkaartje zit er soms niet meer in", zegt het Ouderenfonds. "Via internet kunnen mensen een kaartje schrijven. PostNL bezorgt deze kaarten dan bij ouderen in heel Nederland".

MOOI INITIATIEF

Het Beauty College besloot om zelf kerstkaarten te schrijven. Samen met een postbode zijn de kaarten maandag uitgedeeld in Utrecht. "Heel mooi initiatief", zegt een bewoonster. "Sinds ik hier woon heb ik geen kerstkaart meer gekregen".
Volgens het Nationaal Ouderenfonds zeggen ruim een miljoen ouderen dat ze eenzaam zijn. Zo'n 200.000 ouderen zeggen zelfs extreem eenzaam te zijn.

WILLEKEURIG

Tot 18 december kunnen mensen via de website van PostNL een kaart schrijven. Het postbedrijf brengt de kaarten dan bij willekeurige ouderen langs.


"Een heel mooi initiatief, want sinds ik hier woon heb ik geen kerstkaart meer gekregen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.