Broers veroordeeld tot jaar cel voor dood van Les Strijder

EDE - Twee broers van 37 en 34 jaar zijn tot een gevangenisstraf van 12 maanden veroordeeld voor de poging tot zware mishandeling van Les Strijder. Het levenloze lichaam van Strijder werd in november 2002 gevonden op parkeerplaats de Bosberg langs de A27 bij Hilversum.
De 53-jarige Strijder uit Ede reed op 22 november 2002 's nachts weg bij zijn werk bij TNT in Nieuwegein. Anderhalf uur later ontdekte iemand zijn auto op De Bosberg, een parkeerplaats die bekend stond als homo-ontmoetingsplaats. Naast de wagen lag het lichaam van Strijder.
Strijder overleed aan hartfalen. De rechtbank vindt dat de broers daarvoor verantwoordelijk waren, hoewel het niet hun doel was hun slachtoffer te doden. Volgens het Openbaar Ministerie wilden de broers Strijder beroven.
In eerste instantie stonden vier mannen terecht voor de dood van Strijder. Het Openbaar Ministerie besloot twee mannen van 31 jaar oud niet te vervolgen omdat niet bewezen kon worden dat zij aan de mishandeling meededen.
In de zaak rond de dood van Strijder was jarenlang geen verdachte in beeld. In 2013 kwam er een tip binnen over de twee broers. Daarna werd het onderzoek heropend en trof de politie dna-materiaal van een van de broers aan onder de nagels van Strijder. Zo kwam de zaak aan het rollen.

Persrechter: Kans op zwaar letsel werd op de koop toegenomen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.