Van Zanen: werkgelegenheid scheppen is topprioriteit

UTRECHT - Utrecht gaat alles op alles zetten om werkloze inwoners van de stad aan werk te helpen. Die belofte deed burgemeester Jan van Zanen zaterdagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in de Stadsschouwburg.
Volgens de burgemeester moeten er vooral voor jongeren meer stageplaatsen, leerwerkmogelijkheden en banen gecreëerd worden om de werkgelegenheid in de stad te verbeteren. Volgens Van Zanen groeit die nog niet echt mee met de geleidelijk aantrekkende economie.

VLUCHTELINGEN

Van Zanen ging tijdens zijn nieuwjaarstoespraak ook in op andere thema's. Zo benadrukte hij het belang van de opvang van vluchtelingen in de stad. "Laat ik het nog eens duidelijk zeggen: hier in Utrecht slaapt niemand op straat."
Utrecht blijft ook in 2016 vluchtelingen opvangen, zo zei Van Zanen tijdens zijn speech. "Ik hoef aan niemand uit te leggen met welke uitdagingen en dilemma's dat gepaard gaat, niet alleen in Utrecht. Mensen hebben zorgen. De een heeft een afschuwelijke vlucht uit een oorlogsgebied achter de rug, de ander is bezorgd over het grote aantal dat komt."

TERUGBLIK

In de toespraak blikte de burgemeester vooral terug op het afgelopen jaar. Zo sprak hij zijn waardering uit voor alle Utrechters die de afgelopen tijd iets voor de stad betekend hebben. Ook blikte hij vooruit op wat er in 2016 komen gaat.
In 2016 staat Utrecht onder meer in het teken van het 100-jarig bestaan van het Hubrecht Instituut en de Jaarbeurs en 380 jaar Universiteit Utrecht. Daarnaast wordt dit jaar ook het nieuwe Centraal Station en station Vaartsche Rijn geopend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.