Tourpiemel in Oudewater na half jaar nog steeds niet weg

Zo ligt de Oudewaterse Tourpenis er anno januari bij.
Zo ligt de Oudewaterse Tourpenis er anno januari bij. © RTV Utrecht
OUDEWATER - De beroemde penistekening die zes maanden geleden op de Goudsestraatweg in Oudewater werd gekalkt, is nog steeds niet verdwenen.
De obscene plaat kreeg bekendheid toen RTV Utrecht filmde hoe Cock Verkerk de 'vieze tekening' probeerde weg te schrobben. Hij wilde daarmee voorkomen dat het Tour de France-peloton, dat op die dag Oudewater aandeed, de penis zou zien.
"Hij staat er nog steeds in vol ornaat", zegt Verkerk. "Ze hebben wel geprobeerd om de tekening weg te krijgen. Ze zijn er waarschijnlijk met zwarte verf overheen gegaan, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat hij helemaal is verdwenen."

MAKKIE

Volgens Ed Meerwijk van het Utrechtse schoonmaakbedrijf Meerwijk is de asfaltbekladding makkelijk weg te halen. "We hebben een apparaat waarmee we kokend water met een hoge druk op het wegdek spuiten".
"Dat kokende water lost de verf op. In het ergste geval kan er nog wat afbijt gebruikt worden", zegt Meerwijk. "Maar dat doen we liever niet, want het is slecht voor het milieu."

SAAMHORIGHEIDSGEVOEL

Van Cock Verkerk mag de tekening nu eindelijk wel eens verwijderd worden. Toch ziet hij ook een positieve kant van de tekening. "Elke keer als ik de tekening zie, maar ook de andere teksten die op de weg zijn geschreven, dan krijg je toch weer dat gevoel van saamhorigheid. De Tour de France heeft mensen bij elkaar gebracht en dat vind ik ook wel weer het mooie ervan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.