Geen volwassen asielzoekers in Overberg

UTRECHTSE HEUVELRUG - In het asielzoekerscentrum in Overberg komen waarschijnlijk geen gezinnen. Het zou moeten zorgen voor meer evenwicht, maar er is geen draagvlak voor onder inwoners van het Heuvelrugdorp. Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst waar het plan werd besproken en waar het azc werd geëvalueerd.
In het asielzoekerscentrum zitten nu tweehonderd minderjarigen. Er zijn een paar incidenten geweest, waaronder een grote vechtpartij. Het plan van het COA was om het aantal incidenten in het asielzoekerscentrum terug te dringen door er ook gezinnen te plaatsen.
Inwoners van Overberg zijn overwegend tevreden met hoe het de laatste tijd gaat. Tegen RTV Utrecht zeggen ze dat aan tieners makkelijker regels kan worden opgelegd. Zo moeten ze naar school, gaat het licht op een bepaalde tijd uit en is er een alcoholverbod. Aan volwassenen zijn die niet regels besteed, denken veel omwonenden.
Het maximaal aantal asielzoekers blijft gehandhaafd verzekert burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij zegt dat hij de mening van de inwoners over de samenstelling in het azc zwaar zal wegen bij het definitieve besluit.
Volgens inwoners en de burgemeester was het een goede en respectvolle bijeenkomst over het azc.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.