Eneco stelt bomenkap Cremerstraat Utrecht uit

UTRECHT - Energiemaatschappij Eneco wacht voorlopig met de omstreden kap van bomen aan de Cremerstraat. De warmteleidingen zijn aan groot onderhoud toe en moeten deels worden verlegd vanwege de spoorverdubbeling, maar het stuk bij de Cremerstraat kan nog een paar jaar wachten.
Het tracédeel vanaf de Galjoenstraat tot en met Thomas à Kempisplantsoen wordt in opdracht van ProRail verlegd. Daarvoor gaat Eneco sneller bomen kappen dan eerder gemeld. Omwonenden krijgen daar van Eneco nog een brief over.
Het deel dat loopt langs de parkstrook Cremerstraat hoeft de komende jaren nog niet te worden vervangen. Om het werk in één keer te kunnen klaren, wilde Eneco dat eigenlijk wel. Vanwege fel verzet van buurtbewoners tegen de kap van bomen, stelt de energiemaatschappij het onderhoud op dat deel toch uit.
In een brief schrijft Eneco dat de noodzaak voor het kappen van bomen aan de Cremerstraat wel degelijk blijft bestaan, maar dat eerst verder met de buurt moet worden gesproken. Het uitstellen van het werk betekent in ieder geval dat een nieuw aan te leggen fietsstraat over enkele jaren weer moet worden opengebroken.
De plannen waren eerder al aangepast en Eneco en de gemeente gaan nu in kaart brengen wat de gevolgen van het uitstel zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.