Amersfoort start onderzoek naar bodemvervuiling Jericho

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De bodemvervuiling in de wijk Jericho in Amersfoort is mogelijk veel groter dan gedacht. Vorige zomer werd het werk aan de riolering aan de Eemzijde stilgelegd omdat werklieden een zwarte en stinkende substantie tegenkwamen
Nu blijkt dat ook de grond bij een nabijgelegen voormalige school zwaar verontreinigd is. Buurtbewoners vinden dat ze slecht op de hoogte worden gehouden over de verontreiniging in de wijk. "Het valt me op dat het zo lang duurt voordat de Eemzijde opgeknapt wordt en daar verbaas ik me over", aldus een van de buurtbewoners.

ONDERZOEK

De gemeente gaat de komende tijd onderzoeken hoe groot de bodemvervuiling is. "Wij gaan stukje voor stukje kijken hoever de verontreiniging zich afspeelt in de wijk. En op het moment dat dat duidelijk is, hopen we dat zo snel mogelijk te kunnen communiceren naar de buurtbewoners," aldus wethouder Menno Tichelaar.
Het is nog onduidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren. Het werk aan de riolering in Jericho wordt binnenkort met strenge beschermende maatregelen hervat.

Bodemvervuiling Amersfoortse wijk nog groter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.