Bunnikers tekenen petitie tegen verkoop snippergroen

BUNNIK - Honderden inwoners van Bunnik willen dat de gemeente de verkoop van snippergroen staakt. De tegenstanders van het plan om losse stukjes grond te verkopen boden de gemeenteraad donderdagavond een petitie met 400 handtekeningen aan.
"We wilden duidelijk maken dat een groot deel van de mensen in Bunnik zich zorgen maken over hoe dit gegaan is en wat dit voor een consequenties kan hebben", zegt tegenstander Gerard Ruis "Namelijk dat stukken openbaar groen opeens uit de openbaarheid verdwijnen en opeens in privéhanden terechtkomen."
De gemeente begon deze zomer met de verkoop van de perkjes en dat leverde ruzie op in buurten, waaronder rondom het Eikenpad, waar sommige bewoners het groen willen kopen en anderen het vooral openbaar willen houden.
Uiteindelijk bleek dat de gemeente de verkoop niet goed had voorbereid. Zo was er geen bestemmingsplanprocedure doorlopen. Dat gaat alsnog gebeuren. De wijziging van het bestemmingsplan ligt eind januari ter inzage. Bunnikers hebben dan zes weken de tijd om bezwaar te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.