Man steekt twee vrouwen neer en springt van fietsbrug A12

UTRECHT - Een 45-jarige Utrechter die volgens de politie twee vrouwen heeft neergestoken, is in de nacht van zondag op maandag van een fietsbrug over de A12 bij Utrecht gesprongen. De hulpdiensten waren op dat moment al ter plekke.
Nadat hij de vrouwen had verwond stak de man zichzelf meerdere keren en klom hij op de brug over de snelweg. Hij bleek niet voor rede vatbaar en daarom besloot de politie pepperspray en een stroomstootwapen in te zetten. De verdachte sprong daarop van de fietsbrug, waarna hij op een kussen landde dat de brandweer daar had neergelegd.
De man is overgebracht naar het ziekenhuis, liet een woordvoerder van de politie weten. Hij zou de bedoeling hebben gehad zichzelf van het leven te beroven. De slachtoffers, een 37-jarige vrouw uit Rotterdam en een 42-jarige vrouw uit Utrecht, liggen ook in het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze alledrie niet in levensgevaar.
De politie onderzoekt wat er precies aan de actie op de fietsbrug vooraf is gegaan. In de loop van maandagochtend werd bekend dat de verdachte en de slachtoffers elkaar kennen.
De A12 bij Utrecht tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Lunetten werd in beide richtingen afgesloten vanwege het incident. Het verkeer op de A12 kwam na 1.00 uur weer op gang. Een aantal autobestuurders heeft een boete gekregen voor het negeren van rode kruizen boven de afgesloten rijstroken, meldt de VID.

Man springt van fietsbrug over A12

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.