Schimmel teistert grasmat in Stadion Galgenwaard

UTRECHT - Het veld van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard wordt geteisterd door een bladvlekkenziekte. Daardoor ligt de mat er een stuk minder mooi bij dan enkele maanden terug.
"De schimmeldruk is hoog door het warme weer van de afgelopen tijd", legt veldbeheerder Johan van Amerongen uit. Door de bladvlekkenziekte zijn sommige delen van de grasmat bruin of zelfs kaal.
Onlangs werd juist bekend dat FC Utrecht de op één na beste grasmat van de Eredivisie heeft. Maar volgens Van Amerongen werd die ranglijst opgemaakt toen het veld er nog stukken beter bij lag.
"In de maanden september, oktober en november lag ie er mooi bij, daar hebben we hard voor moeten werken. Maar op het ogenblik is het veld in niet zo goede conditie."

NATIONALE GRASDAG

In Stadion Galgenwaard werd woensdag Nationale Grasdag georganiseerd. Professionals uit de grasbranche kwamen bij elkaar om te praten over hun vak. Dat het een serieuze business is blijkt wel uit het feit dat bij FC Utrecht veertig uur per week wordt besteed aan het onderhoud van de grasmat.

Schimmel teistert grasmat in Stadion Galgenwaard

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.