Amersfoort maakt korte metten met struikelplantsoentjes

AMERSFOORT - Afrasteringen rondom bomen in Amersfoort moeten weggehaald worden door de omwonenden. Als zij dat niet doen, zal de gemeente de obstakels verwijderen. Dat zegt het Amersfoortse college na vragen van de lokale partij Amersfoort2014.
Vooral in het Soesterkwartier hebben bewoners en met name ouderen met rollators last van de zogenoemde boomspiegels. In het donker zien voetgangers de omheiningen soms niet, met pijnlijke struikelpartijen tot gevolg.
"Ik kwam van het station en het was donker en het regende. Ik zag de bak niet en viel hard op m'n gezicht", vertelde de 81-jarige mevrouw Kitselaar in een reportage van RTV Utrecht.
Fractievoorzitter Ben Stoelinga is blij met de reactie van het stadsbestuur. "Het college erkent het probleem en zal ingrijpen als er handhavingsverzoeken worden ingediend. Ik roep inwoners dan ook op om melding te doen van deze ontoelaatbare obstakels op de stoepen."
Stoelinga kondigt aan dat Amersfoort2014 over twee maanden weer een rondje door de wijken zal maken om te controleren of de obstakels inderdaad zijn verwijderd. "Wij hebben niets tegen bloemen rondom de bomen, maar wel tegen de afrasteringen", aldus Stoelinga.

Archiefreportage 29-12-2015

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.