RTV Utrecht-nieuws vanaf 15 februari in NOS Journaal

Regiekamer NOS Journaal.
Regiekamer NOS Journaal. © ANP
UTRECHT - RTV Utrecht-nieuws is vanaf 15 februari regelmatig te zien in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur. Deze bulletins duren een kwartier, vijf minuten langer dan voorheen.
De regioblokken in het Journaal zijn een nieuwe stap in de samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS. Het doel is om het publiek nog beter te informeren, niet alleen over (inter)nationaal nieuws, maar juist ook over ontwikkelingen dicht bij huis.
De presentatoren zijn Cindy de Koning en Susanne de Kroon. Zij nemen week-op-week-af het regionieuws door, zoals nu ook het sportnieuws wordt behandeld in het journaal van 13.00 uur. De Koning (42) is presentator van het nieuws bij Omroep Brabant en De Kroon (36) was enige jaren verslaggever bij RTL Boulevard. Momenteel werkt ze als freelance redacteur bij NOS Nieuws en de krant BN De Stem.
De NOS en de regionale omroepen werken al meer dan twintig jaar samen. Eerst met de Radio Nieuws Centrale, voor het uitwisselen van radionieuws. In 2003 werd dat uitgebreid met televisie. Sinds oktober 2015 is op NOS.nl al duidelijk te zien welke nieuwsberichten afkomstig zijn van de regionale omroepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.